Hem / Fakta & Tips / Hälsa / Vad är krillolja?

Vad är krillolja?

Krillolja* utvinns från krill som lever i vattnen runt Antarktis. Den Antarktiska krillen, Euphausia superba, är ett litet kräftdjur som lever i stora stim med upp till 30 000 krill per kubikmeter och är en av de vanligaste djurarterna på jorden.

Krill

  • I krilloljan finns omega-3 med EPA och DHA som är två viktiga essentiella fettsyror vilket innebär att kroppen behöver dessa fettsyror för att vi ska må bra. Kroppen skapar inte fettsyrorna på egen hand utan vi behöver tillföra dem genom kosten.
  • Det är enkelt för kroppen att ta upp fosfolipiderna i krilloljan. Fosfolipiderna ger också en både lukt- och smakfri  produkt, du slipper eftersmaken av fisk. Orsaken är att de är vattenlösliga och blandas därför snabbt och lätt med vätskan i magsäcken.
  • Kolin är viktigt för många kroppsfunktioner såsom nervernas signalfunktion och lever- och muskelfunktion.
  • Astaxanthin är en naturlig antioxidant som skyddar oljan från oxidation vilket gör att det inte behöver tillsättas konserveringsmedel. Astaxanthinet ger också krilloljan dess vackra röda färg.

Krilloljan innehåller, förutom omega-3, även den essentiella fettsyran omega-6 samt omega-9.

(källa: wikipedia och superbakrill.com)

Du använder en gammal webbläsare

Gamla webbläsare har bara delvis stöd för ny teknik och ger inte webbplatsen en ärlig chans att leva upp till sin fulla potential. Du kan enkelt ladda ner en annan webbläsare som fungerar bättre. Här är ett axplock moderna webbläsare som fungerar bra!

Uppdatera min webbläsare

Jag vill fortsätta ändå